al 100 jaar vakmanschap

Pikante rundvleesschotel

Ingrediënten 4 personen

  • 225 gr haas- of kogelbiefstuk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen steranijs
  • 1 el donkere sojasaus

Saus

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 bosje bosuitjes, doorgesneden in de lengte
  • 1 el donkere sojasaus
  • ½ tl chilisaus
  • 1 el droge sherry
  • 150 ml water
  • 2 tl maizena

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in reepjes. Leg het vlees in een kom. Roer de knoflook en steranijs door de sojasaus. Giet dit mengsel over de reepjes vlees en schep ze ermee om. Bedek de kom met folie en laat het vlees 15 minuten op kamertemperatuur marineren.
  2. Verhit de olie in een voorverwarmde wok of hapjespan op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de bosuitjes toe en roerbak ze 1-2 minuten. Haal de bosuitjes  uit de pan.
  3. Schep de reepjes vlees in de pan en schenk de marinade erbij. Roerbak het vlees 3-4 minuten. Leg de bosuitjes weer in de pan en voeg de sojasaus, sherry, chillisaus en 100 ml water toe.
  4. Roer in een kom de maïzena en de rest van het water door elkaar en roer dit mengsel in de wok. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat alles onder voortdurend roeren doorkoken tot de saus dik en helder wordt.
  5. Schep de inhoud van de pan in een voorverwarmde schaal en dien het gerecht meteen op.

Lekker met rijst erbij

Eet smakelijk