al 100 jaar vakmanschap

Paasrecept: Provençaalse lamsbout met pesto,sjalotjes en krieltjes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 Lamsbout van ± 11/2 kg uitgebeend
  • 300  g sjalotjes
  • 3-4 teentjes knoflook , in plakjes
  • 750 g kleine krielaardappelen , ongeschild
  • 15 kleine toefjes rozemarijn
  • 2 dl lamsfond (pot) of sterke vleesbouillon (tablet)
  • 4 el olijfolie
  • 2 dl slagroom
  • 4-5 el groene pesto
  • zout en peper
  •  Extra nodig: braadslede

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 ͦ C. Lamsbout op 15 plaatsen kleine inkeping geven en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Olijfolie en pesto mengen.Lamsbout in braadslede leggen en met de helft van pestomengsel bestrijken.
  2. Lamsbout in midden van oven ± 45 min. braden.Tijdens braden regelmatig met braadvet in braadslede bestrijken.Uitjes en aardappelen rondom lamsbout leggen.Fond verwarmen en in braadslede schenken.Lamsbout nog 45-60 min. verder braden en regelmatig met braadvocht bestrijken.
  3. 15 min.voor einde van braadtijd lamsbout met rest van pestomengsel bestrijken. Lamsbout uit braadslede nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
  4. Braadvocht zeven en vet er afscheppen.Slagroom door braadvocht roeren en op zacht vuur ±5 min.laten koken.Saus met zout en peper op smaak brengen.Vlees in plakken snijden en met saus,uitjes en aardappelen serveren.

Zooooooo lekker.

Eet smakelijk.