Paasrecept: Provençaalse lamsbout met pesto,sjalotjes en krieltjes
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 Lamsbout van ± 11/2 kg uitgebeend
- 300 g sjalotjes
- 3-4 teentjes knoflook , in plakjes
- 750 g kleine krielaardappelen , ongeschild
- 15 kleine toefjes rozemarijn
- 2 dl lamsfond (pot) of sterke vleesbouillon (tablet)
- 4 el olijfolie
- 2 dl slagroom
- 4-5 el groene pesto
- zout en peper
- Extra nodig: braadslede
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 ͦ C. Lamsbout op 15 plaatsen kleine inkeping geven en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Olijfolie en pesto mengen.Lamsbout in braadslede leggen en met de helft van pestomengsel bestrijken.
- Lamsbout in midden van oven ± 45 min. braden.Tijdens braden regelmatig met braadvet in braadslede bestrijken.Uitjes en aardappelen rondom lamsbout leggen.Fond verwarmen en in braadslede schenken.Lamsbout nog 45-60 min. verder braden en regelmatig met braadvocht bestrijken.
- 15 min.voor einde van braadtijd lamsbout met rest van pestomengsel bestrijken. Lamsbout uit braadslede nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
- Braadvocht zeven en vet er afscheppen.Slagroom door braadvocht roeren en op zacht vuur ±5 min.laten koken.Saus met zout en peper op smaak brengen.Vlees in plakken snijden en met saus,uitjes en aardappelen serveren.
Zooooooo lekker.
Eet smakelijk.