al 100 jaar vakmanschap

Ovenschotel met biefrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dungesneden biefstukken zout en zwarte peper
  • 4 dikgesneden plakjes bacon, 2 el plantaardige olie zonder zwoerd
  • fijngesneden 1-2 tl hete chilipoeder
  • 1 el versgehakte peterselie
  • 1 ui kleingesneden
  • 2 tl gedroogde majoraan
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 gr vers broodkruim
  • 1 rode peper zonder
  • 50 gr bloem zaadlijst, in kleine stukjes
  • coctailprikkertjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 400 gr rode nierbonen (blikje)afgespoeld en uitgelekt

 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150℃. Wikkel de biefstukken in plastic folie en rol het vlees plat met een deegroller. Doe de bacon in een grote koekenpanen bak 2-3 minuten op middelhoog vuur. Neem de uit de pan en vermeng het met peterselie, majoraan en de broodkruimels.

Meng bloem, zout en peper in een ondiepe schaal door elkaar. Verdeel het baconmengsel over de biefstukken en rol elke biefstuk vanaf de dunne kant op. Bestrooi met het bloemmengsel en zet de rolletjes vast met een natgemaakte cocktailprikker.

Verhit de olie in een braadpan, voeg de biefrolletjes toe en bak deze snel rondom mooi bruin. Neem ze uit de pan en zet apart. Doe chilipoeder, ui, knoflook en rode peper in de achtergebleven olie en bak dit tot het zacht is. Leg het vlees weer in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe alles in een vuurvaste ovenschaal en laat 45 min stoven op 150℃. Voeg dan de nierbonen toe en laat het geheel nogmaals 45 min stoven Verwijder de cocktailprikkers en serveer.

Lekker met brood of aardappelpuree.

Eet smakelijk