al 100 jaar vakmanschap

Nachos met pulled pork

Ingredienten 6 personen

  • 1 kg varkensnek (procereur)
  • 250 g tortillachips
  • 250 g crème fraîche
  • 5 el barbecuesaus 
  • 20 cherrytomaatjes, in vieren gesneden

Voor de dry-rub

  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl suiker

Voorbereiding

  1. Haal de procureur een uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 125 graden en vet de braadslee/ovenschaal in met wat boter.
    Mix alle kruiden door elkaar en wrijf de procureur dik in met de rub.
    Leg het vlees in een ovenschaal gedurende 2,5 uur tot de kerntemperatuur 70 graden is. Haal het vlees uit de oven en pak het in aluminiumfolie en laat het rusten.
  2. Breng de temperatuur van de oven terug naar 100 graden en zet het vlees 4,5 uur terug totdat de kerntemperatuur 93 graden is. Haal vervolgens uit de oven en laat het 15 minuten rusten. Trek vervolgens met een vork het vlees uit elkaar.
  3. Strooi de tortillachips op een schaal. Verdeel de cherrytomaatjes erover en zet nog even in de oven gedurende 5 min op 180 graden. Haal de schaal uit de oven en verdeel de pulled pork over de tortillachips samen met de crème fraîche. En als laatste druppel de barbecuesaus  eroverheen.

Eet smakelijk!