Minirollades met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten voor 4 personen
4 runderfiletlapjes ( elk 150 gr)
2 el olie
zout, versgemalen peper
bloem om te paneren
Voor de vulling
- 20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- ¼ l rundfond
- 2 el middelscherpe mosterd
- 20 gr gehakte sjalotjes
- 8 plakjes doorregen rookspek
Voor de saus
- 100 gr wortels
- 150 gr uien
- 60 gr knolselderij
- 20 gr boter
- 1 el tomatenpuree
- ¼ l rode wijn
- ½ l water
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- ½ knoflookteentje
- 8 peperkorrels
- extra 100 gr kleine uitjes
Voorbereiding
- De paddestoelen met de warme fond begieten en een ½ uur laten doortrekken. Zeven, het paddestoelenvocht opvangen en wegzetten.
- De runderlapjes tussen folie leggen en gelijkmatig tot ca. ½ cm dikte plat slaan, of vraag de slager dit voor u te doen. Maak een mengsel van de mosterd en de gehakte sjalotjes en bestrijk de runderlapjes hier mee.
- Elk runderlapje met twee plakjes spek beleggen en de zachte, uitgelekte paddestoelen erover verdelen. De runderlapjes aan de zijkanten een beetje naar binnen slaan en oprollen.Met keukengaren als een pakketje op vingerbrede afstanden omwikkelen, de uiteinden goed vastknopen.
- De olie in een pan verhitten, de rollades met zout en peper bestrooien, door de bloem halen en rondom aanbakken. Uit de pan halen en de olie afgieten
- Voor de saus wortels,uien en selderij in kleine blokjes snijden.De boter in de pan smelten, eerst de groenteblokjes en vervolgens de tomatenpuree lichtbruin laten worden.Met de rode wijn blussen, kort laten inkoken, het water en het paddestoelenvocht erbij gieten en de specerijen toevoegen.
- De aangebraden rollades in de saus leggen en de pan afdekken.Op 170℃ in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 min gaar stoven. Naar believen de saus door een zeef gieten en daarbij de groente voorzichtig uitdrukken. De kleine uitjes schillen, bij de saus voegen en ongeveer 10 min in de saus mee laten sudderen. De rollades met de saus serveren.
Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.
Eet smakelijk en fijne feestdagen