al 100 jaar vakmanschap

Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten voor 6 pers

  • 1 grote ui, fijngehakt           
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt     
  • 500 gr pruimedanten ontpit
  • 4 el arachideolie              
  • 2 tl kaneel
  • 1kg ontbeende lamsschouder, in blokjes gesneden  
  • 1 el sesamzaad
  • 100 gr blanke amandelen of 75 gr walnoten grofgehakt
  • ½ tl saffraanpoeder             
  • ½ tl gemberpoeder             
  • zout en peper

Voorbereiding

  1. Smoor de ui en de knoflook glazig in de olie. Doe het vlees erbij en bak het rondom lichtbruin. Voeg zout, peper,saffraan, gember en nootmuskaat toe. Giet heet water op het vlees tot het onderstaat, roer en stoof het vlees in ongeveer 1½ uur  gaar. Voeg zo nodig nog wat water toe.
  2. Doe de pruimedanten,kaneel en naar smaak nog wat peper erbij. Sudder 15-20 min. De saus moet nu genoeg gereduceerd zijn.
  3. Rooster de sesamzaadjes en de amandelen of walnoten licht op laag vuur in een droge pan. Dien het vlees warm op en strooi er de sesamzaadjes en noten over.

Lekker met witte rijst of gebakken krieltjes en een salade.

Eet smakelijk en alvast fijne Pasen