al 100 jaar vakmanschap

Lamsrollade

Ingrediënten voor 4 pers

  • 800 gr lamsrollade
  • 2 grote tenen knoflook
  • takjes verse rozemarijn
  • 3 tl olijfolie
  • 150 ml droge cider
  • 200 ml groentebouillon
  • zout en peper

 

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Steek een paar takjes rozemarijn in het midden van de rollade. Maak er met een mes wat inkepingen in en steek daar de knoflook in. Wrijf het vlees in met olie en breng op smaak met zout en peper. Strooi er wat rozemarijnblaadjes over. Leg de rollade in een ovenvaste braadslee en zet deze 1 uur op een rooster in een voorverwarmde oven op 180 º C.
  2. Doe het gare vlees over op een grote schaal, dek het af met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Schep het vet van de jus. Zet de braadslee op matig vuur en voeg de cider toe. Schraap aanbaksel van de bodem en laat het geheel wat inkoken. Voeg de bouillon toe en laat de jus tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rollade in dunne plakjes en serveer hem met de jus.

Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.

Eet smakelijk