al 100 jaar vakmanschap

Kalfsrolletjes met olijven en ui

Ingrediënten voor 4 pers

  • 8 dunne kalfslapjes
  • 1 theel tijm
  • 8 plakjes Parmaham
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 500 g tomaten, ontveld zaad verwijderd en in vieren gesneden
  • 2 dl droge witte wijn
  • 100 groene olijven
  • 100 g zwarte olijven
  • 250 g zilveruitjes, gepeld
  • 1 eetl fijngehakte peterselie

 

Bereiding

  1. Vouw een plakje ham om alle kalfslapjes, rol ze op en bind ze dicht met een touwtje.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit er de uitjes in tot ze bruin zijn.
  3. Leg de rolletjes met de tomaten, tijm ,laurier en peper en zout bij de uitjes in de braadpan. Schenk de wijn erbij, doe een deksel op de pan en laat alles 45 min zachtjes gaar worden.
  4. Doe de olijven erbij en laat de pan nog 15 min op zacht vuur staan.
  5. Knip de touwtjes door en serveer de rolletjes bestrooid met peterselie.

Lekker met aardappelpuree met knoflook erdoor

Eet smakelijk