al 100 jaar vakmanschap

Kalfsrolletjes met courgette-hamvulling

 

Ingrediënten 4 personen

4 dunne kalfsschnitzels

  • 4 kleine courgettes
  • 2 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • Zout
  • 1 ui
  • peper
  • 250 ml kalfsfond
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tomaten
  • 4 plakken rauwe ham
  • 125 g crème fraîche

Bereidingswijze:

Bestrijk de schnitzels met mosterd en kruid met zout,peper en kerriepoeder. Leg op elke schnitzel 1 plakrauwe ham.Maak2 courgettes schoon,was,droog en snijd in staafjes.Verdeel over de schnitzels,rol de schnitzels op en steek vast met houten prikkertjes.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de rolletjes even krachtig.Doe ze in een braadpan. Verwarm de oven voor op 200 graden.Pel de ui en snijd in ringen.
Stoof lichtjes in het overgebleven bakvet,blus met de kalfsfond en giet het mengsel over de rolletjes.

Maak de overige courgettes schoon,was en snijd in plakken. Was de tomaten, verwijder de kroontjes.Laat de tomaten met kokend water schrikken,ontvel en snijd in plakken. Voeg beide bij het vlees en laat alles afgedekt in de oven ongeveer 1 uur stoven.


Haal de rolletjes uit de braadpan,pureer de saus en breng op smaak met crèmefraîche, zout en peper. Leg de rolletjes terug in de braadpan en stoof ze nog 8 min in de saus.

Erg lekker met een simpele pasta met knoflook of gebakken krieltjes.

Eet smakelijk.