Japanse biefstuk met wokgroente
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen : 4
Herkomst : Japanl
Ingrediënten
-
300 g snelkookrijst
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel sesamolie
-
4 eetlepels Japanse sojasaus
-
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
-
4 biefstukken
-
2 schaaltjes Japanse wokgroenten (a 400 g)
-
3 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- In kom knoflook uitpersen en sesamolie, sojasaus en suiker erdoor roeren.
- Biefstukken in ondiepe schaal leggen, marinade erover verdelen en 10 min. laten intrekken.
- Grillpan verhitten. Vlees uit marinade nemen en in 2 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen.
- In wok zonnebloemolie verhitten. Wokgroenten 5 min. roerbakken en meeverpakte teriyakisaus erdoor scheppen.
- Biefstuk, rijst en wokgroenten over vier borden verdelen.EET SMAKELIJK.