al 100 jaar vakmanschap

Japanse biefstuk met wokgroente

Bereidingstijd: 25 minuten
Personen       : 4
Herkomst      : Japanl

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 4 biefstukken
  • 2 schaaltjes Japanse wokgroenten (a 400 g)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • In kom knoflook uitpersen en sesamolie, sojasaus en suiker erdoor roeren. 
  • Biefstukken in ondiepe schaal leggen, marinade erover verdelen en 10 min. laten intrekken. 
  • Grillpan verhitten. Vlees uit marinade nemen en in 2 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen. 
  • In wok zonnebloemolie verhitten. Wokgroenten 5 min. roerbakken en meeverpakte teriyakisaus erdoor scheppen. 
  • Biefstuk, rijst en wokgroenten over vier borden verdelen.EET SMAKELIJK.