al 100 jaar vakmanschap

Ierse lamsstoofpot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 g lamspoulet
  • 1 takje peterselie
  • 1 l water
  • 2 uien
  • 2 theel zout
  • 4 winterwortels
  • 1 laurierblad
  • 6 flinke aardappels,geschild
  • ½ theel tijm
  • 250 g pompoen
  • ½ theel zwarte peper

 

  1. Doe het vlees in een pan en giet er het water op. Breng aan de kook en schuim goed af. Voeg de kruiden toe, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 11/2 uur trekken.
  2. Was de groenten en verwijder eventuele lelijke plekjes. Snijd de uien,wortels, aardappels en de pompoen in blokjes.
  3. Doe de aardappels en de groenten in de pan bij het vlees en laat nog ongeveer 45 min koken.Voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe.

 

Serveer de stoofpot in soepkommen en geef er lekker stevig brood bij.

 

Eet smakelijk