Hete Speklapjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 g speklapjes
- 5 dl water
- 1 el arachide olie
- 2 tl hoisinsaus
- 2 tl knoflook fijngehakt
- 3 tl suiker
- 60 ml droge sherry
- 1 el donkere sojasaus
- 1 tl sambal oelek
Voorbereiding
- Zet de speklapjes onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 min sudderen en giet het af.
- Doe de overige ingrediënten en de speklapjes in een pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 min afgedekt sudderen. Giet af en bewaar 3½ dl kookvocht. Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin.
- Voeg het achtergehouden kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is.
- Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm. Giet de saus erover en serveer.
Lekker met witte rijst of noedels.
Eet smakelijk.