Hete speklapjes
Ingrediënten voor 4 pers
750 gr speklapjes
5 dl water
1 el arachide-olie
2 tl hoisinsaus
2 tl fijngehakte knoflook
3 tl suiker
60 ml droge sherry
1 el donkere sojasaus
1 el sambal oelek
Voorbereiding
- Zet het vlees onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 min sudderen en giet het af.
- Doe de overige ingrediënten behalve de arachide-olie met de speklapjes in een wok of pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 min sudderen. Giet af en bewaar 3 dl kookvocht. Verhit de arachide-olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin.
- Voeg de achtergehouden 3 dl kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is.
- Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm, giet de saus erover en serveer.
Lekker met witte rijst en komkommer
Eet smakelijk