al 100 jaar vakmanschap

Glazed spare-ribs

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de marinade:

  • 100 g rietsuiker
  • ½ el zout
  • 150 ml honing
  • 4 cm verse gemberwortel,
  • 75 ml appelazijn
  • geschild en geraspt
  • 4 teentjes knoflook,gekneusd
  • 4 el Dijonmosterd
  • 4 el Worcestershiresaus
  • 2 tl Tabasco

1,5 kg varkensribbetjes (4 rackjes)
druk&sluitzakjes

Voorbereiden:

  1. Meng voor de marinade de suiker, honing en de azijn in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg knoflook, worcestershiresaus, zout, gember, mosterd en tabasco toe en blijf roeren tot zich een homogene marinade vormt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Besmeer elk rackje ruim met de marinade, leg ze in een druk&sluitzakje, wrijf de lucht eruit en leg ze 24 uur in de koelkast om te marineren.
  3. Haal de rackjes uit de zakjes, giet de marinade in een kom. Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de gemarineerde rackjes op een bakplaat. Zet 30 min in de oven, bestrijk met overgebleven marinade en zet nog 30 min terug in de oven. Keer af en toe en bestrijk zonodig met marinade.
  4. Haal uit de oven, snij in losse ribbetjes, giet er nog wat marinade over en serveer.

Lekker met frietjes en salade.

Eet smakelijk