al 100 jaar vakmanschap

Gevulde varkensvleesrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 dunne varkensschnitzels
  • 100 gr gerookte ham
  • zout
  • 2 el tomatenpuree
  • peper
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 250 ml bouillon
  • 2 uien fijngehakt
  • 50 gr boter
  • 2 el droog broodkruim
  • 1 theel paprikapoeder

 

  1. Zet de oven op 175˚ C. Verhit 2 el boter in een braadpan en bak de ui goudbruin. Voeg broodkruim, in stukjes gesneden ham en tomatenpuree toe. Goed roeren.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Leg op iedere schnitzel 1 el vulling. Rol ze op en maak ze vast met een tandenstoker.
  3. Strooi wat bloem op de resterende vulling. Roer en verdun met bouillon. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de saus in een ovenvaste schaal met deksel.
  4. Bruineer de vleesrolletjes in de helft van de boter. Leg ze dan in de saus. Leg klontjes boter op het vlees en bestrooi met paprikapoeder.
  5. Doe het deksel op de schaal en zet deze onderin de oven. Laat 45 min bakken. Voeg eventueel wat bouillon toe tijdens het bakken.

 

Lekker met pasta en een groene salade.

Eet smakelijk.