al 100 jaar vakmanschap

Gesmoorde lamsschouder-Borrego estufado

 

Een heerlijk kerstdiner

Bereidingstijd: 90 minuten
Personen       : 4
Herkomst      : Portugal

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 tl verse rozemarijn
  • 1 kg lamsschouder zonder bot
  • 125 ml port
  • 125 ml rundbouillon
  • 400 g blokjes tomaat uit blik
  • 2 worteltjes geschild en fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 8 lente-uitjes schoongemaakt
  • Zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng 2 eetlepels van de olie, de knoflook en de rozemarijn. Smeer het vlees in met het mengsel.
  • Verhit de rest van de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en laat het snel aan beide kanten bruinen. Voeg de port toe en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de bouillon, de tomaten, de worteltjes, de bleekselderij en de uitjes toe. Breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, leg het vlees en de rest van de ingrediënten in een vuurvast schaal en dek deze af met een deksel en laat het geheel 2 uur door garen in de oven.
  • Snijd het vlees in plakjes en serveer het met wat gebakken aardappels, groenten en stokbrood

Stokbrood met kruidenboter en EET SMAKELIJK.