al 100 jaar vakmanschap

Gesmoord Varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

800 g varkensschouderlapjes
2 el suiker
8 el arachide olie
2,5 dl rijstwijn
2 stukjes steranijs
1/2 tl zout
5 dl vleesbouillon
85 g zoete bonenpuree
75 ml lichte sojasaus
1 el sesamolie
100 g lente-uitjes in reepjes van 5 cm

 

Voorbereiding

  1. Kook het vlees 10 min in een grote pan zacht kokend water. Schep het vlees uit de pan en leg het 20 min in koud water. Laat het vlees uitlekken, dep het droog en snijd het in blokjes.
  2. Verhit de arachide olie in een wok en roerbak de steranijs 30 seconden. Voeg de bouillon, bonenpuree, sojasaus, suiker, rijstwijn en zout toe en roerbak alles 5 min.Voeg het vlees toe. Temper het vuur en roerbak het vlees 20 min.
  3. Zet het vuur hoog en laat de saus inkoken. Voeg de lente-uitjes en sesamolie toe en roerbak 1 min. Dien het gerecht warm op.

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk