al 100 jaar vakmanschap

Gekruid varkensvlees met pompoen

Ingrediënten voor 4 pers

  • 600 gr roerbakvarkensvlees 
  • 1½ tl verse gember, geraspt
  • 2½ tl gemalen koriander    
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1½tl gemalen komijn       
  • 300 gr pompoen
  • 1 tl zoete paprikapoeder   
  • 150 gr verse spinazieblaadjes
  • 1½ tl chilipasta            
  • 2 el verse koriander,fijngehakt
  • 3½ el olie                
  • 1 el vers citroensap

Voorbereiding

  1. Meng de gemalen koriander, komijn, paprika en chilipasta door elkaar en wrijf de specerijen in het varkensvlees.Verhit 2 el olie in een flinke wok, roerbak de helft van het vlees 1-2 min onder voortdurend omscheppen. Haal het vlees uit de pan, leg op een schaal en dek losjes af met aluminiumfolie. Herhaal dit met de andere helft van het vlees.
  2. De pompoen in kleine stukken snijden en samen met de gember aan de olie toevoegen en bak deze, terwijl u blijft roeren, 3 min. Doe het vlees erbij, voeg spinazie, verse koriander en citroensap toe, roer alles goed door elkaar en bak al roerend nog 2 min, tot het vlees door en door warm is. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Serveer meteen.

Lekker met rijst of brood.

Eet smakelijk.