al 100 jaar vakmanschap

Gehaktschotel met knoflookaardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g aardappelen 4 tomaten, ontveld, in stukjes
  • zout en peper 1 tl maizena
  • 3 el olijfolie 300 ml vleesbouillon
  • 1 ui, fijngesneden 1 el fijngesneden peterselie
  • 500 g rundergehakt 1 tl fijngesneden salie
  • 3-4 wortels, in stukjes gesneden 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º C. Kook de aardappelen 15 min in kokend water met zout, giet ze af en laat afkoelen.
  2. Verhit intussen de olie in een grote pan en bak hierin de ui op laag vuur onder af en toe roeren in circa 5 min zacht.
  3. Voeg het gehakt tot, draai het vuur naar matigen bak het in 10 min rul en mooi bruin. Doe de wortels en tomaten erbij. Roer de maizena door de bouillon en giet dit mengsel er bij. Breng op smaak met zout en peper, roer de peterselie en de salie erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel 5 min sudderen.
  4. Snijd de aardappelen in plakjes. Roer in een kleine kom de knoflook en de rest van de olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel erover. Bestrijk ze met de knoflookolie en bak 30-35 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Lekker met een salade of stokbrood

Eet smakelijk