al 100 jaar vakmanschap

Gegrilde lamskoteletten met Provençaalse kruiden

Ingrediënten

  • 4 of 8 lamskoteletten, tezamen ca. 1 kg
  • 1 eetl extra vierge olijfolie
  • 1 eetl verse fijngehakte Provençaalse kruiden (tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid)
  • zout en versgemalen peper
  • enkele takjes tijm of rozemarijn

Bereidingswijze:
1. De lamskoteletten kunnen in de koekenpan gebraden worden of gegrild. s’Zomers is het heerlijk de koteletten op de barbecue te grillen.Als u een ovengrill hebt, is dat een betere keuze dan braden.

2. Bestrijk alle koteletten aan beide kanten met wat olijfolie.Bestrooi met zout,peper en de Provençaalse kruiden,en druk die goed aan.Zet de ovengrill aan.

3. Leg de koteletten naast elkaar op een ovenrooster en grill ze 4 à 5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de koteletten.Het vlees moet nog veerkrachtig aanvoelen als u er met een vork op drukt.

4. Leg de koteletten op een voorverwarmde schaal en garneer met de takjes tijm of rozemarijn.Geef er gebakken aardappels of aardappels inde schil met knoflookboter bij. Een frisse salade erbij en smullen maar.