al 100 jaar vakmanschap

Gegrild varkensvlees met dipsaus

Ingrediƫnten:

  • 500 gram varkensnek
  • 1 eetlepel vissaus1 eetlepel licht basterdsuiker
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 2 takjes Thaise basilicum, gekneusd
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Partjes limoen, extra basilicum en reepjes rode peper voor erbij

Dipsaus:

  • 1 fijngehakt slalotje
  • 15 g fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 theelepel fijngeraspte gember
  • 80 ml vissaus
  • 60 ml limoensap
  • 1,5 eetlepel licht basterdsuiker
  • 1 theelepel chilivlokken

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in de lengte in dunne plakken en vervolgens in smalle reepjes.
  2. Meng in een kom het vlees, suiker, vissaus, azijn en basilicum en laat afgedekt 2 uur of de hele nacht in de koelkast
  3. Maak ondertussen de dipsaus. Meng alles door elkaar en roer tot de suiker is opgelost. Zet de saus in de koelkast tot gebruik.
  4. Rijg de repen vlees een bamboe prikkers (12) en bestrijk ze met olie. Rooster ze 4 minuten per kant in een hete ingevette grillpan.
  5. Serveer de spiesen met de dipsaus, partjes limoen en bestrooi ze met extra Thaise basilicum en rode peper.

Eet smakelijk!