al 100 jaar vakmanschap

Gebakken aardappels met saucijsen

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 700g vastkokende aardappels in blokjes
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 30 g boter
  • 3 dl groentebouillon
  • 8 saucijsen 4 plakken gerookte bacon in reepjes
  • 1 tl worchestersaus
  • 1 ui klein gesneden
  • 2 el verse,fijngehakte,gemengde kruiden
  • 1courgette in plakjes
  • zout en peper
  • verse fijngehakte kruiden om te garneren

 

  1. Kook  de aardappels in 10 min. gaar. Giet ze af en zet ze apart.
  2. Smelt intussen de boter in een grote koekenpan. Voeg de saucijsen toe en bak ze onder voortdurend omdraaien in 5 min. bruin.
  3. Voeg de bacon,de ui,de courgette en de aardappels toe. Bak het geheel nog 10 min. onder voortdurend roeren. Blijf de saucijsen omdraaien.
  4. Roer de wijn, de bouillon, de worchestersaus en de kruiden erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak alles op een matig vuur nog 10 min.
  5.  Schep het gerecht op voorverwarmde borden,garneer het met de verse kruiden en dien het direct op.

 

Lekker met een simpele salade.

 

Eet smakelijk.