Franse wokschotel met merquez worstjes met zomergroenten
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g verse merquez worstjes
- 2 el olie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el geraspte gemberwortel
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 gedroogde rode chilipepers, verkruimeld
- 200 g peultjes, gehalveerd
- 1 kleine courgette, ongeschild, in dunne reepjes
- 3 jonge worteltjes, in schuine plakjes
- 2 el Japanse sojasaus ( Kikkoman)
- 2 dl kippenbouillon ( van tablet)
- Zout en peper
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 2-3 el grof gesneden koriander
Voorbereiding
- Worstjes in stukken van 3 cm snijden. Olie in wok verhitten en worstjes hierin ± 10 min bakken. Worstjes uit pan halen, bakvet verwijderen op 4 el na.
- In het achtergebleven bakvet knoflook, gember, sjalot en chilipepers ±3 min zachtjes bakken. Peultjes, courgettes, worteltjes, sojasaus en bouillon toevoegen en het mengsel aan de kook brengen.
- Worstjes in de pan terugleggen en het gerecht 5-10 min zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Voor het serveren lente-ui en koriander erover strooien.
Lekker met pasta of brood.
Eet smakelijk