al 100 jaar vakmanschap

Franse wokschotel met merquez worstjes met zomergroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g verse merquez worstjes
  • 2 el olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 gedroogde rode chilipepers, verkruimeld
  • 200 g peultjes, gehalveerd
  • 1 kleine courgette, ongeschild, in dunne reepjes
  • 3 jonge worteltjes, in schuine plakjes
  • 2 el Japanse sojasaus ( Kikkoman)
  • 2 dl kippenbouillon ( van tablet)
  • Zout en peper
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 2-3 el grof gesneden koriander

 

Voorbereiding

  1. Worstjes in stukken van 3 cm snijden. Olie in wok verhitten en worstjes hierin ± 10 min bakken. Worstjes uit pan halen, bakvet verwijderen op 4 el na.
  2. In het achtergebleven bakvet knoflook, gember, sjalot en chilipepers ±3 min zachtjes bakken. Peultjes, courgettes, worteltjes, sojasaus en bouillon toevoegen en het mengsel aan de kook brengen.
  3. Worstjes in de pan terugleggen en het gerecht 5-10 min zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Voor het serveren lente-ui en koriander erover strooien.

Lekker met pasta of brood.

 

Eet smakelijk