al 100 jaar vakmanschap

Frans lamsstoofpotje

Ingrediënten voor 4 pers

  • 2 el zonnebloemolie        
  • 1/2 el suiker
  • 1 kg lamsvlees in blokje     
  • 1 el verse munt
  • 4 preien, in ringen          
  • 100 gr gedroogde abrikozen in stukjes
  • 1 el bloem                 
  • 1 dl rosé                   
  • zout en peper
  • 2 dl kippenbouillon         
  • 750 gr aardappels in schijfjes
  • 1 el tomatenpuree          
  • 2 el gesmolten boter
  • verse takjes munt

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180℃. Verhit de olie in een grote, vuurvaste ovenschaal. Bak het lamsvlees in porties al roerend op middelhoog vuur in 5-8 min bruin. Schep het vlees in een kom.
  2. Doe de preiringen in de ovenschaal en bak ze 5 min tot ze zacht zijn, roer af en toe. Strooi de bloem erover en bak alles al roerend 1 min. Roer er tomatenpuree, suiker, gehakte munt en abrikozen door en voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Doe het vlees weer in de schaal en roer. Verdeel de schijfjes aardappel over het vlees en de prei, en bestrijk ze met de gesmolten boter. Dek de schaal af en zet hem 1½ uur in de voorverwarmde oven.
  4. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200℃. Neem het deksel van de ovenschaal en laat het gerecht nog 30 min in de oven staan of tot het aardappellaagje goudbruin is. Garneer met de takjes verse munt en dien op.

Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk