Chop suey
- 500 gr biefreepjes naturel
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 2 el arachideolie
- 1 ui in dunne ringen
- 2 stengels bleekselderij, in schuine stukjes
- 200 gr peultjes, in de lengte doormidden gesneden
- 50 gr bamboescheuten uit blik, afgespoeld en julienne gesneden
- 8 waterkastanjes, in dunne plakjes gesneden
- 200 gr champignons, in dunne plakjes
- 2 el oestersaus
- zout
- Doe alle ingediënten voor de marinade in een kom en marineer het vlees minstens een half uur.Blancheer de broccoli 1 minuut in een pan kokend water.Laat uitlekken en zet opzij.
- Verhit 1 el van de olie in een voorverwarmde wok of diepe braadpan en roerbak het vlees tot het verkleurd is. Schep het uit de wok of pan en zet het opzij. Veeg de wok of pan schoon met keukenpapier.
- Verhit de rest van de olie in de wok of pan en roerbak de ui 1 minuut. Voeg de bleekselderij en de broccoli toe en bak ze 2 minuten mee.Voeg de peultjes, bamboescheuten, waterkastanjes en champignons toe en roerbak alles 2 minuten.Voeg het vlees toe,en breng het gerecht op smaak met oestersaus en zout.
Voor de marinade
- 1 el rijstwijn
- snufje witte peper
- snufje zout
- 1 el lichte sojasaus
- 1 tl sesamolie
Lekker met witte rijst.
Eet smakelijk.