al 100 jaar vakmanschap

Bretonse stoofschotel van varkensvlees

Ingrediënten voor 4 pers

  • 300 gr varkenslappen      
  • zout
  • 250 gr speklappen       
  • peper
  • 1 grote ui              
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 500 gr witte bonen      
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook      
  • 4 kleine tomaatjes
  • 2 blaadjes laurier        
  • geraspte kaas
  • 50 gr boter

Ingrediënten

  1. Zet de witte bonen de avond tevoren in de week. Kook ze halfgaar met laurier en zout.
  2. Snijd het vlees in dobbelstenen . Smelt de boter en bak het vlees bruin. Neem het vlees uit de pan en zet apart. Fruit in het achtergebleven vet de in ringen gesneden ui met de gesnipperde knoflook. Doe dan het vlees weer in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe, voeg de witte bonen toe met een flinke scheut van het kookvocht, de tomatenpuree en de basilicum, schep alles door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat alles een uurtje zachtjes stoven. Voeg zo nodig nog wat kookvocht van de witte boontjes toe.
  3. Doe als het vlees gaar is alles over in een grote ovenschaal. Leg er de ontvelde tomaatjes op, strooi er enkele lepels geraspte kaas over, leg hier en daar een klontje boter en laat in een hete oven of onder de ovengril de kaas mooi goudgeel smelten.

Lekker met een groene salade en boerenbrood.

Eet smakelijk