al 100 jaar vakmanschap

Boeuf Stroganow

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kogel of haas biefstuk
  • 1 tl Dijon-mosterd
  • 100 gr gekookte ham
  • 200 ml zure room
  • 8 cornichons (kleine augurkjes in het zuur )
  • zout
  • 31/2 dl runderfond
  • versgemalen witte peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 300 gr champignons
  • 40 gr boter

 

  1. De biefstuk in reepjes, de ham in blokjes snijden. De augurkjes in de lengte in plakjes snijden, daarna in reepjes. De rundfond tot de helft inkoken. De champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
  2.  De boter verhitten en het vlees aan alle zijden aanbakken en apart zetten.In het braadvocht de sjalotjes glazig fruiten, de ham en de augurkjes kort meebakken. De fijngesneden champignons toevoegen en eveneens kort meebakken. Af en toe omscheppen.
  3. Met de gereduceerde rundfond blussen en het bakvocht daarbij helemaal van de bodem van de pan losmaken.Paprikapoeder en mosterd erdoor roeren. De room toevoegen en tot een gebonden saus laten inkoken.
  4. Het vlees toevoegen en verwarmen maar niet meer koken. Met zout en peper op smaak brengen, met peterselie bestrooien en op warme borden opdienen.

Lekker met aardappelpuree bestrooid met een mengsel van goudbruin geroosterd paneermeel en fijngesneden peterselie,witte rijst of gebakken krieltjes met een groene salade

Eet smakelijk