al 100 jaar vakmanschap

Boerengehaktbrood

Boerengehaktbrood afkomstig uit Frankrijk

 

Ingrediënten

  • 750 gr gemengd gehakt (kalfs- en varkensgehakt
  • 1/2 kop vers broodkruim
  • 1 klein groene paprika in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 pakje Franse uiensoep van 40 gr
  • 1 ei losgeklopt
  • 1/2 tl gedroogde salie
  • 1/4 zwarte peper
  • 3/4 kop fruitchutney
  • 1 el worchestersaus
  • 1/4 kop tomatensaus
  • 1/4 kop bruine suiker

 

Bereidingswijze:

  • Vet een broodvorm van 32×13 cm in met olie.
  • Verwarm de oven voor op 180 gr C.
  • Meng het gehakt in een grote schaal met broodkruim, paprika,lente-ui, knoflook, soepmix,ei, salie, peper en chutney.
  • Doe het mengsel in de broodvorm en druk het stevig aan,vooral in de hoeken.
    Zet de vorm onafgedekt 1 uur en 10 minuten in de oven. (Giet tijdens het bakken het vocht uit de vorm). Draai de vorm om op een ovenschaal.
  • Meng de sauzen en de bruine suiker in een kommetje.
  • Bestrijk het gehaktbrood hiermee en zet het nog 10 minuten in de oven.

Variatie

Vervang het varkens-en kalfsgehakt door lamsgehakt, voeg ¼ kop geroosterde pijnboompitten toe en zet 1 uur en 15 minuten in de oven.

Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Eet smakelijk.