Boerengehaktbrood
Boerengehaktbrood afkomstig uit Frankrijk
Ingrediënten
-
750 gr gemengd gehakt (kalfs- en varkensgehakt
-
1/2 kop vers broodkruim
-
1 klein groene paprika in stukjes
-
2 lente-uitjes in ringetjes
-
2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 pakje Franse uiensoep van 40 gr
- 1 ei losgeklopt
- 1/2 tl gedroogde salie
- 1/4 zwarte peper
- 3/4 kop fruitchutney
- 1 el worchestersaus
- 1/4 kop tomatensaus
- 1/4 kop bruine suiker
Bereidingswijze:
- Vet een broodvorm van 32×13 cm in met olie.
- Verwarm de oven voor op 180 gr C.
- Meng het gehakt in een grote schaal met broodkruim, paprika,lente-ui, knoflook, soepmix,ei, salie, peper en chutney.
- Doe het mengsel in de broodvorm en druk het stevig aan,vooral in de hoeken.
Zet de vorm onafgedekt 1 uur en 10 minuten in de oven. (Giet tijdens het bakken het vocht uit de vorm). Draai de vorm om op een ovenschaal. - Meng de sauzen en de bruine suiker in een kommetje.
- Bestrijk het gehaktbrood hiermee en zet het nog 10 minuten in de oven.
Variatie
Vervang het varkens-en kalfsgehakt door lamsgehakt, voeg ¼ kop geroosterde pijnboompitten toe en zet 1 uur en 15 minuten in de oven.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Eet smakelijk.