al 100 jaar vakmanschap

Biefstuk met port-bramensaus

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 60 g boter
  • 3 uien, in dunnen ringen
  • 2 stuks steranijs
  • 1/2 rodekool, dungesneden
  • 150 ml rode port
  • 125 g bramen
  • 2 el bramenjam
  • 4 biefstukken

Voorbereiding

  1.  Gebruik een pan met dikke bodem. Verhit de olie en de helft van de boter op middelhoog vuur en bak de ui met de steranijs 10-15 minuten tot dat de ui zacht en gekaramelliseerd is.
  2. Doe de rode kool bij de ui en bak een paar minuten mee. Zet het vuur hoog, blus af met de port en laat circa 2 minuten inkoken. Als een deel van de alcohol is verdampt doe je de bramen, bramenjam en 350 ml water erbij. roer en breng opnieuw aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer 20 minuten koken tot de rodekool gaar is. 
  3. Bak je biefstukken zoals je gewend bent en besprenkel het met de bramensaus.

Heerlijk met aardappelpuree en een frisse salade!

Alvast eet smakelijk.