al 100 jaar vakmanschap

Biefreepjes met soja-sesamdressing

Ingrediënten voor 4 personen

      

  • 650 g biefreepjes
  • 1 dl limoensap
  • 35 g sesamzaadjes
  • 1 dl sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • gembersiroop naar smaak
  • 1 dl licht zoute sojasaus
  • 2 el plantaardige olie om te bakken
  • 3 el oestersaus

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en dompel ze 1 minuut in kokend water, giet af op een zeef.
  2. Klop voor de dressing de sojasaus, de oestersaus, het limoensap, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar.
  3. Verhit een wok of anti-aanbakpan op hoog vuur tot de pan walmt. Giet de plantaardige olie erin en bak de biefreepjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg sesamzaadjes en knoflook toe en verhit nog 1 minuut. Doe het vlees op een schaal.
  4. Draai het vuur laag en schenk de dressing in de pan.Verwarm de dressing (niet laten koken) en schenk hem over het vlees.

Lekker met een neutrale salade en knapperig bruin stokbrood

Eet smakelijk