al 100 jaar vakmanschap

Biefreepjes met paksoi en oestersaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr biefreepjes    
  • 4 el olie             
  • 400 gr paksoi       
  • 6 lente uitjes         
  • 3 cm verse gember   
  • ½ tl zout
  • 3 el oestersaus
  • peper

Voor de marinade 

  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 el sojasaus
  • 3 el droge sherry
  • 1 tl suiker

Voorbereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg de biefreepjes toe en roer tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Dek de schaal af en marineer het vlees ten minste 30 min, roer af en toe.
  2. De paksoi snipperen, de lente uitjes in dunne plakjes snijden en de gember schillen en fijnhakken.
  3. Verhit de wok. Voeg 2 el olie toe en laat deze op middelhoog vuur heet worden. Voeg de reepjes vlees en de marinade toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 min, tot ze aan alle kanten bruin zijn. Schep de reepjes vlees met het vocht in een schaal en houd ze apart.
  4. Zet de wok weer op middelhoog vuur. Voeg de rest van de olie toe en verhit deze, Voeg paksoi, lente ui. Gember en zout toe en roerbak 1-2 min, of tot de paksoi begint te slinken.Doe de reepjes vlees en het vocht weer in de wok, voeg de oestersaus toe en zet het vuur hoog. Schep alle ingrediënten om tot ze goed gemengd en heet zijn, voeg peper naar smaak toe en dien het gerecht meteen op.

Lekker met gebakken rijst of mihoen.

Eet smakelijk