Beefreepjes in romige champignonsaus
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 2 takjes rozemarijn
- wat gedroogde dragon
- 2 teentjes knoflook
- 300 g kastanjechampignons
- 400 g papperdelle of ander pasta
- olijfolie
- 200 ml kookroom
- 1 el koude boter of 1 tl allesbinder
- 400 g biefstuk
- 20 g boter
- zout en peper
Voorbereiding
- Halveer de champignons, snipper de ui, hak de knoflook en rozemarijn grof en snijd de biefstuk in reepjes.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Doe een scheut olijfolie in een koekepan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de champignons, rozemarijn, dragon toe en roerbak ca. 3 minuten op hoog vuur. Schenk dan de kookroom erbij en breng alles aan de kook, en vervolgens enkele minuten laten inkoken en bind met de allesbinder of de boter.
- Biefstukreepjes bestrooien met peper en zout, verhit de boter en bak de biefstuk gedurende 4 minuten rondom. Neem de biefstuk uit de pan.
- Schep de biefstukreepjes en de pasta door de champignonsaus en serveer direct.
Eet smakelijk!