al 100 jaar vakmanschap

Beef Stroganow

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g biefreepjes
  • 100 g gekookte ham
  • 6 kleine zure augurkjes(cornichons)
  • 2 sjalotjes
  • ¼ l runderfond
  • ½ tl paprikapoeder
  • 200 g champions
  • 30 g boter
  • ½ tl dijon-mosterd
  • 100 ml zure room
  • zout en peper
  • 1 el fijngesneden peterselie

  1. De ham in blokjes snijden. De augurkjes in de lengte in schijfjes snijden, daarna in reepjessnijden.De sjalotjes schillen en fijn hakken.De runderfond verhitten en tot de helft inkoken.De champignons schoonmaken en in dunne schijfjes snijden. 
  2. De boter verhitten en het vlees in porties aanbakken. Uit de pan halen en wegzetten.In het braadvocht de sjalotjes glazig fruiten,de ham en de augurkjes kort meebakken. 
  3. De fijngesneden champignons toevoegen en eveneens kort meebakken. Af en toe omroeren. 
  4. Met de gereduceerde runderfond blussen en het bakvocht daarbij helemaal van de bodem van de pan losmaken. Paprikapoeder en mosterd er door roeren. De room toevoegen en tot een gebonden saus laten inkoken. 
  5. Na de bereiding van de saus het vlees toevoegen en verwarmen, maar niet meer koken. Met zout en peper op smaak brengen, met peterselie bestrooien en op borden opdienen. Erg lekker met aardappelpuree bestrooid met een mengsel van goudbruin geroosterd paneermeel en fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk.