al 100 jaar vakmanschap

Bonen gehaktschotel

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 500 g rundergehakt
  • 650 g aardappelen,in blokjes
  • 1 ui,gesnipperd
  • 400 g witte bonen in
  • tomatensaus uit blik
  • 125 g verse roomkaas
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el milde mosterd
  • 1 el geconcentreerde
  • vleesbouillon
  • zout en peper

 

Bereiding

  1. Doe de ui en het gehakt in een grote koekenpan met anti-aanbaklaagm en bak op laag vuur onder regelmatig roeren 8-10 minuten met een houten lepel, tot het gehakt rul en bruin is.
  2. Voeg al roerend de bonen,ahornsiroop,mosterd en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag,dek de pan af en laat het geheel onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken; voeg een scheutje water toe als het mengsel droog dreigt te worden.
  3. Kook intussen de aardappelen in een pan kokend water met zout tot ze gaar zijn maar nog niet uit elkaar vallen. Giet ze af,doe ze terug in de pan en voeg de roomkaas toe.Breng op smaak met zout en peper en stamp het geheel fijn.
  4. Verwarm de grill voor.Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.Zet het gerecht 5-7 minuten onder de grill,of tot de bovenkant goudbruin is. Serveer meteen.

 

Eet smakelijk.