al 100 jaar vakmanschap

Gehaktschotel met knoflookaardappelen

 

 

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 4 tomaten, ontveld in stukjes
  • Zout en peper
  • 1 tl maïzena
  • 3 el olijfolie
  • 300 ml vleesbouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl fijngesneden salie
  • 3 wortels, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 gr. Kook de aardappelen 15 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen.

2. Verhit intussen de helft van de olie in een grote pan en bak hierin de ui op laag vuur onderaf en toe roeren in circa 5 minuten zacht.

3. Voeg het gehakt toe, draai het vuur naar matig en bak het in 8-10 minuten met een houten lepel rul en mooi bruin.Doe de wortels en tomaten erbij.Roer de maïzena door de bouillon en giet dit mengsel in de pan.Breng op smaak met zout en peper, roer de peterselie en de salie erdoor en breng het geheel aan de kook.Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel 5 minuten sudderen.

4.Snijd de aardappelen intussen in plakjes.Roer in een kleine kom de knoflook en de rest van de olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

5. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel erover. Bestrijk ze met de knoflookolie en bak de schotel 30-35 minuten in de oven,of tot de bovenkant goudbruin is .Serveer meteen met een salade naar eigen smaak of met lekker stevig brood.

Eet smakelijk.