al 100 jaar vakmanschap

Maaltijdsalade met biefstuk, appel, champignons en balsamico dressing

Ingrediënten

  • 400 gr biefstuk, op kamertemparatuur
  • scheutje olie
  • 2 appels
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 100 gr grana padano snippers
  • zakje gemengde sla
  • 5 eetl olijfolie
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • Zout en peper
  • 2 e; honing

Dressing:

  • Meng de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout door elkaar.

Voorbereiding

Halveer de champignons en bak deze in een klein beetje olie bruin en houd ze warm in het pannetje.
Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Wikkel de biefstuk in alumniumfolie en laat rusten.
 
Snijd de appel in stukjes en meng met de sla. Schep de gebakken champignons er doorheen en giet de balsamico dressing er bij. Roer alles goed door elkaar en bestrooi met de grana padano snippers. Snij de biefstuk in reepjes en serveer op de salade.
 
Heerlijk met stokbrood erbij.

Bon Appétit
 
P.S. i.p.v appel kun je ook aardbeien en advocado gebruiken