al 100 jaar vakmanschap

Varkensfilet met pruimen

   Ingrediënten voor 4 personen

  •     250 g gedroogde pruimen zonder pit
  •     3 dl witte wijn
  •     1 el bloem
  •     1 el tomatenpuree
  •     3 el olijfolie
  •     4 varkensfilets van elk ca.200g 2 ½ cm dik
  •     2 takjes bladpeterselie fijngehakt
  •     4 el room
  •     zout en peper

Voorbereiding

  1.  Laat de pruimen 3 uur wellen in 1 dl witte wijn.
  2.  Bestrooi de filets met zout en peper. Strooi de bloem op een plat bord.Wentel de filets er aan beide kanten door. Klop het teveel aan bloem eraf. Zet de oven op 150℃.
  3.  Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.Bak de filets in 5 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Schik ze dakpansgewijs in het midden van een schaal en houd ze in de oven warm.
  4. Doe intussen de pruimen in een kleine kookpan. Giet er de witte wijn bij. Laat 10 minuten koken. Haal de pruimen met een spaan uit de pan en schud het vocht eraf. Schik ze rond het vlees op de schaal en houd ze in de oven warm.
  5. Giet het kookvocht van de pruimen in de koekenpan van het vlees. Breng aan de kook en schraap met een houten lepel het aanbaksel los. Roer er de room en de tomatenpuree bij. Roer er de helft van de fijngehakte peterselie bij. Breng op smaak met zout en peper. Giet de helft van de saus over het vlees en de rest naast de pruimen. Bestrooi met de rest van de peterselie. Dien meteen op.

Lekker met gebakken krieltjes of rijst.

Eet smakelijk