al 100 jaar vakmanschap

Stoofschotel met kalfsoesters

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kalfsoesters
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 g broodkruimels
  • 400 g asperges,wit of groen in stukken van 3 cm
  • 1 blik champignoncrémesoep
  • 2 el gesmolten boter
  • 100 ml melk
  • peterselie,fijngehakt
  • ½ tl kerriepoeder
  • schil van 1 citroen,geraspt
  • ¼ tl peper

 

  1. Kook de oesters zacht in kokend water, giet ze af en zet ze apart.
  2. Fruit de uien en doe de soep, melk, kerriepoeder, peper en de helft van de kaas erbij. Roer alles goed totdat de kaas smelt. Verwarmde oven voor op 200 ˚C.
  3. Snijdt dan de kalfsoesters in plakjes en doe deze samen met de asperges bij het soepmengsel. Doop de broodkruimels in de gesmolten boter en voeg het broodkruim toe aan het soepmengsel.
  4. Doe het geheel in een ovenschaal bestrooi met de overgebleven kaas en zet 15 min in de voorverwarmde oven, of totdat het gerecht goudkleurig is. Haal de stoofschotel uit de oven en bestrooi met de gehakte peterselie en de geraspte citroenschil.

 

Lekker met gebakken krieltjes en sla.

 

Eet smakelijk