al 100 jaar vakmanschap

Rundercurry

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 3 el maisolie
  • 1tl gemalen kurkuma
  • 4 uien in dunne ringen
  • 700 g rundergehakt
  • Stukje verse gemberwortel
  • 300 g tomatenblokjes uit blik
  • van 2,5 cm,fijngesneden
  • zout en peper
  • 1tl gemalen koriander
  • 2 el fijngesneden korianderblad
  • 1tl chilipoeder

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien, knoflook en gember op laag vuur onder af en toe roeren in circa 5 min zacht. Voeg de koriander,het chilipoeder en de kurkuma toe en bak ze 3 min mee, roer af en toe.
  2. Voeg het gehakt toe, draai het vuur naar matig en bak het onder regelmatig roeren met een houten lepel in 8-10 min rul en mooi bruin. Doe al roerend de tomaten erbij en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat de curry onder af en toe roeren 15 min sudderen. Haal het deksel van de pan en bak de curry nog 5 min.
  3. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Schep de curry in een voorverwarmde schaal,bestrooi met de koriander en serveer meteen.
  4. Lekker met witte rijst of knapperig stokbrood.

 

Eet smakelijk.