al 100 jaar vakmanschap

Pittig varkensstoofpotje

 Ingrediënten voor 4 pers

  • 600 gr varkens stoofvlees
  • 200 ml kippenbouillon(blokje)
  • 2 flinke uien
  • 4 tl tomatenpuree
  • 2 rode en 2 groene paprika ‘s
  • 6 el chilisaus
  • 200 gr sjalotten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 ananas van ong. 500 gr
  • 1 tl tabasco
  • 250 gr champignons
  • 100 ml rijstwijn of sherry
  • 3 el sojaolie

Voorbereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van 1½ cm.Schil de uien en hak ze grof. Maak de paprika ‘s schoon, snijd ze eerst in vieren en vervolgens in reepjes. Schil de sjalotten.
  2. Schil de ananas, snijd hem in vieren, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de champignons schoon
  3. Verhit de olie en braad daarin de vleesblokjes aan. Voeg de uien en de paprika ‘s eraan toe en bak ze mee.
  4. Voeg dan achtereenvolgens de champignons, de sjalotten en de ananas toe. Blus het geheel met de bouillon en roer de tomatenpuree erdoor.
    Kruid de saus met chilisaus,paprikapoeder en tabasco.
  5. Laat het geheel op een laag pitje afgedekt nog ongeveer ¾ uur sudderen en roer geregeld om. Breng het gerecht ten slotte op smaak met de rijstwijn of sherry.

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk