al 100 jaar vakmanschap

Oosterse zuurkool schotel

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 500 g zuurkool
  • 500g gehakt
  • 5 jeneverbessen
  • 100g gekookte ham in reepjes
  • 2 dl kippenbouillon van tablet
  • 150 g shi-take,in plakjes
  • 1 kg aardappelen geschild
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 100 g boter
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 dl melk
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1dl Griekse yoghurt
  • 1 takje koriander
  • 2 el olie
  • zout en peper

 

Voorbereiding

 

  1. Spoel de zuurkool in koud water, goed uitknijpen. 25 g van de boter verhitten, zuurkool erop leggen, jeneverbessen ertussen leggen en bestrooien met zout en  peper.De bouillon erover schenken. De zuurkool 30 min laten koken.
  2. Kook intussen de aardappelen in water met wat zout in 25 min gaar. Afgieten en door een pureeknijper duwen of fijnstampen. De rest van de boter en de melk door de aardappelpuree roeren. Dan de fijngesneden koriander er door roeren.
  3. 1 el olie verhitten en de ham hierin 5 min bakken. Gehakt toevoegen en in 5 min rul bakken.
    Shi-take in 1 el olie 5 min bakken en mengen met het gehaktmengsel, kaneel, komijn, koriander, kerriepoeder, yoghurt, zout en peper naar smaak. Het mengsel nog 10 min laten pruttelen.
  4. Oven voorverwarmen 200˚C. Op de bodem van een diepe ovenschaal de helft van de zuurkool scheppen, dan de helft van het gehaktmengsel, de helft van de aardappelpuree, de rest van de zuurkool, de rest van het gehaktmengsel en eindigen met de rest van de aardappelpuree. Het gerecht nog 10 min in het midden van de oven zetten. Garneren met een takje koriander.

 

Eet smakelijk