al 100 jaar vakmanschap

Oosterse Rundvlees reepjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g biefreepjes
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 kleine rode peper zonder
  • zonder zaadjes en in dunne repen
  • zaadjes en fijngesneden
  • 1 courgette, in reepjes gesneden
  • 1 el donkere sojasaus
  • 150 g peultjes, in stukjes gesneden
  • zwarte peper
  • 3 el oestersaus
  • 2 tl maizena
  • 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 1 el witte-wijnazijn

Bereiding

  1. Vermeng de biefstukreepjes, knoflook, rode peper, sojasaus en kruiden in een schaal. Meng in een andere schaal de maizena met 1 el water tot een glad geheel en roer de azijn erdoor.
  2. Verwarm de olie in een wok of een grote koekenpan tot zeer heet. Voeg de biefstukreepjes met de marinade toe en roerbak 4 min tot het vlees aan alle kanten is dichtgeschroeid. Schep voortdurend om.
  3. Voeg de paprika’s toe en roerbak 2 min. Voeg de courgette en peultjes toe en roerbak 3 minuten. Zet het vuur lager en voeg het maïzenamengsel en de oestersaus toe. Roer om alle ingrediënten goed te vermengen en bak 2 min tot het vlees en de groenten goed gaar zijn. Bestrooi met de lente-uitjes.

Lekker met witte rijst of eiermie.

Eet smakelijk