al 100 jaar vakmanschap

Oosters varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g varkensfilet
  • 225 g ananasblokjes op siroop
  • 2 el bloem
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika, zonder zaad en
  • 1 ui, in smalle partjes
  • zaadlijsten, in reepjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 cm verse gemberwortel,geschild
  • 4 lente-uitjes in schuine stukjes
  • en geraspt
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 dl kippenbouillon

 

  1. Snijdt het vlees in blokjes van 2.5 cm en haal ze door de bloem tot ze volledig bedekt zijn,bewaar de rest van de bloem.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit ui,knoflook en gember 5 minuten tot ze zacht zijn, roer regelmatig. Voeg het vlees toe en bak het tot de blokjes vlees rondom bruin zijn, roer regelmatig. Strooi de rest van de bloem erbij en bak alles al roerend 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
  3. Meng de tomatenpuree met de warme bouillon in een mengbeker en roer het mengsel geleidelijk door het vleesmengsel. Giet de ananas af, houd het fruit apart en roer de siroop door het gerecht.
  4. Voeg de sojasaus toe. Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag ,doe de deksel op de pan en stoof het vlees een klein uurtje,roer af en toe. Voeg zonodig nog wat bouillon toe. Doe dan de paprika’s erbij en laat alles nog 15 minuten stoven tot het vlees gaar is. Roer de azijn en de stukjes ananas erdoor en laat het gerecht in 5 minuten goed heet worden.Bestrooi met de lente-uitjes.

Lekker met witte rijst.

 

Eet smakelijk.