al 100 jaar vakmanschap

Lamsvlees met gerookte ham en munt

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg lamslende
  • 3 el olijfolie
  • 20 g fijngehakte verse munt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 5 plakjes gerookte ham
  • 2 tl mild paprikapoeder
  • 1 rode paprika, geroosterd en in plakjes gesneden
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Leg het vlees met het vet naar beneden op een snijplank. Meng de munt, de knoflook, het paprikapoeder,zout en peper,de olijfolie en de azijn en smeer de helft van het mengsel over het vlees. Leg de ham en de paprika op het vlees. Rol het vlees op en bind het vast met touw.
  3. Smeer het vlees in met de rest van het mengsel en leg het op een rooster in de oven. Laat het 40-50 min roosteren of tot het gaar is. Snijd het vlees in plakken en serveer.

Lekker met geroosterde groenten en gekookte krieltjes.

Eet smakelijk.