al 100 jaar vakmanschap

Lamspilav

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2-3 el plantaardige olie
  • 1 dl granaatappelsap
  • 700 g lamsschouder ontbeend
  • 9 dl bouillon
  • en in blokjes
  • 125 g gedroogde abrikozen of
  • 2 uien grof gesnipperd
  • pruimen, geweld en doormidden
  • 1tl gemalen komijn
  • gesneden
  •  200 g arboriorijst
  • 2 el rozijnen
  • 1 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • snufje saffraan
  • 2 el gescheurde muntblaadjes
    Bereidingswijze
  1. Verhit de olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het lamsvlees in porties 7 min op hoog vuur tot het lichtbruin is, schep het regelmatig om.
  2. Voeg de uien toe en draai het vuur lager. Bak alles 2 min tot de uien zacht beginnen te worden.Voeg de komijn en de rijst toe en bak alles al roerend 2 min tot de rijst glazig is. Roer de tomatenpuree en de saffraan erdoor.
  3. Voeg het granaatappelsap en de bouillon toe. Breng alles al roerend aan de kook. Roer de abrikozen of pruimen erdoor. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat 20-25 min pruttelen tot het vlees en de rijst gaar zijn en al het vocht is opgenomen.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi de gescheurde muntblaadjes over de pilav.Lekker met een frisse groene salade.

    Eet smakelijk.