al 100 jaar vakmanschap

Lamsbout uit de oven met aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • 1,5 kg lamsbout
  • 3 uien, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ℃. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uiringen glazig. Voeg peper en zout toe. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Leg de schijfjes en uiringen dakpansgewijs in een braadslee die onder het rooster van de lamsbout past en breed genoeg is om het braadvocht op te vangen. Voeg na elke laag peper en zout toe en eindig met een laag aardappelschijfjes. Verhit de bouillon en schenk deze erover.
  2. Maak in de lamsbout kleine diepe sneetjes en stop hier de plakjes knoflook in. Bestrooi de lamsbout naar smaak met peper en zout.
  3. Leg de lamsbout op een rooster en schuif deze in de oven. Schuif daaronder de braadslee met de aardappelschijfjes. Braad de lamsbout eerst 25 min op 220℃. Stel de temperatuur dan in op 180℃ en braad de lamsbout nog eens 50 min voor medium of 65 min voor doorbakken.Laat de lamsbout daarna nog 15 min rusten. Doordat de aardappelschijfjes onder de lamsbout zijn meegebakken zijn ze heerlijk door de opgevangen sappen. Serveer de lamsbout in plakken gesneden samen met de aardappeltjes.

Lekker met een frisse salade.

Fijne feestdagen en eet smakelijk