al 100 jaar vakmanschap

Lamsbout met mosterdkorst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1.25 kg lamsbout
  • 3 laurierblaadjes
  • Zout en peper
  • 2 rozemarijntakjes
  • ¼ tl kaneel
  • 300 ml lamsfond
  • 2el olijfolie
  • 2 el dijonmosterd
  • 1 hele knoflookbol
  • 1 el tomatenpuree

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de lamsbout in met zout, peper en kaneel. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak even aan alle kanten goed aan.
  1. Halveer de knoflookbol overlangs en voeg met de laurierblaadjes bij het vlees. Was de rozemarijn, dep droog en voeg samen met de lamsfond eveneens toe Braad ongeveer 1 uur en 15 min in de oven. Deksel op de pan.
  2. Bestrijk de bout met dijonmosterd en braad nog eens 15 min zonder deksel. Haal de bout er dan uit, wikkel hem in folie en laat 10 min rusten. Breng de braadfond op smaak met tomatenpuree, zout en peper en serveer bij de bout. Verwijder de kruiden voor het serveren

Lekker met gebakken krieltjes en salade naar eigen smaak.

Eet smakelijk