al 100 jaar vakmanschap

Italiaanse stoofpot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 60 g boter
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • 750 g aardappels, in blokjes
  • 3 dl kippenbouillon
  • 700 g kalfsoesters
  • 8 tomaten, ontveld, zonder
  • 1 ui, in achten
  • zaadjes en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g zwarte olijven zonder pit en gehalveerd
  • 2 el bloem
  • zout en peper
  • 2 el verse, fijngehakte basilicum
  • blaadjes verse basilicum om te garneren

 

 

Bereiding

  1. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Voegde aardappels toe en bak ze onder regelmatig omscheppen in 5-7 min goudbruin.
    Neem de aardappels met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
  2. Leg de kalfsoesters in de pan en bak ze aan elke kant 2-3 min tot ze dichtgeschroeid zijn. Neem ze uit de pan en zet ze apart. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit ze 2-3 min.
    Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak dit al roerend 1 min. Schenk er geleidelijk de wijn en de bouillon bij en roer alles tot een gladde saus.
  3. Doe de aardappels en de kalfsoesters terug in de pan. Roer de tomaten, olijven en de fijnghakte basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  4. Schep alles over in een stoofpot en bak het circa 1 uur in een voorverwarmde oven op 180˚C, tot de aardappels en het vlees gaar zijn.
    Garneer het gerecht met blaadjes basilicum en serveer het.
  5. Lekker met een frisse groene salade.

 

Eet smakelijk!