al 100 jaar vakmanschap

Honing-Spareribs

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 1,5 kg spareribs
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 3 el honing
  • sap van 1 citroen
  • 2 el bruine suiker
  • zout en peper

 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Leg de spareribs in een braadslee en braad ze 45 minuten.Laat ze afkoelen. Snijd ze in porties en leg ze in een platte schaal.
  3. Pel de knoflook en hak fijn. Roer met olie, sojasaus,honing, citroensap, suiker, zout en peper tot een marinade en giet over de spareribs. Ongeveer 10 min laten intrekken.
  4. Haal de spareribs uit de marinade en laat uitlekken.Gril ze ongeveer 20 minuten op matig hete kolen.Keer ze meermalen om en bestrijk af en toe met de marinade.

 

Lekker met aardappelsalade en stokbrood.

 

Eet smakelijk.