al 100 jaar vakmanschap

Hete Speklapjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 g speklapjes
  • 5 dl water
  • 1 el arachide olie
  • 2 tl hoisinsaus
  • 2 tl knoflook fijngehakt
  • 3 tl suiker
  • 60 ml droge sherry
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl sambal oelek

Voorbereiding

  1. Zet de speklapjes onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 min sudderen en giet het af.
  2. Doe de overige ingrediënten en de speklapjes in een pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 min afgedekt sudderen. Giet af en bewaar 3½ dl kookvocht. Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin.
  3. Voeg het achtergehouden kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is.
  4. Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm. Giet de saus erover en serveer.

Lekker met witte rijst of noedels.

Eet smakelijk.